Web dizajn i grafički dizajn su samo deo posla koji obuhvata proces koji se zove izrada web sajta. Cena web sajta zavisi od zahteva klijenata kao i od vremena potrebnog da se zadati projekat završi. Cilj nam je da u što kraćem vremenskom roku napravimo kvalitetan i funkcionalan web sajt. Šta to zapravo znači?

Kvalitetan web sajt ne treba da bude samo vizuelno atraktivan već je potrebno da pruža informacije zbog kojih će potencijalni klijenti dolaziti na taj web sajt. Web prezentacija nikako ne sme da bude pretrpana suvoparnim sadržajem jer to može proizvesti kontra efekat odnosno može korisnike naterati da potraže informacije na drugom mestu. Teks takođe treba biti napisan sa osvrtom na optimizaciju sajta tako da bude što bolje rangiran pri pretrazi na internetu. Više detalja o ovome možete pročitati na stranici SEO optimizacija.

Izrada web sajta – postupak

PiK Web Studio sa velikom pažnjom, entuzijazmom i ambicijom pristupa izradi web sajta što garantuje da će finalni proizvod biti unikatan web sajt kojim ćete u potpunosti biti zadovoljni. Naravno u toku celog procesa izrade web sajta otvoreni smo za Vaše predloge i sugestije, jer cilj nam je da ostvarimo uspeh na obostrano zadovoljstvo.

Web dizajn je prvi korak pri izradi web sajta. U ovaj deo posla spada i grafički dizajn, tačnije kreiranje logotipa ili redizajn starog logotipa. Takođe možete nam i poslati logotip koji ste Već izradili a mi ćemo ga uklopiti u web prezentaciju bez ikakvih problema.

Nakon web dizajna dolazi kodiranje web sajta. Ovo je najsloženiji proces pri izradi web sajta. Sada je vreme oživeti web sajt, kreirati linkove, stranice, uklopiti sadržaj i programirati sve dodatne funkcionalnosti. Kada su svi elementi raspoređeni na odgovarajuće mesto a linkovi postanu aktivni, spremna je podloga na koju će biti postavljen sadržaj (tekst, slike, video snimci i drugo).

Izrada web sajta Beograd

Prilagodljiv web sajt – Responsive web sajt

Kodiranje web sajta je bitno zbog još jedne stavke, prilagodljiv web dizajn (responsive web dizajn). U današnje vreme web sajt se ne gleda samo preko računara, tu su desktop i laptop računari ali i uređaji mnogo manjih dimenzija kao što su telefoni i tableti. Zato web sajt koji mi kreiramo mora biti prilagođen svim uređajima, kao i svim verzijama pretraživača (Chrome, Firefox, Edge i Opera).

Nakon ovog procesa preostaje postavljanje sajta na host i povezivanje sa domenom po Vašoj želji, naravno ako je domen koji želite dostupan. Tu smo da Vam damo savet koji domen da uzmete ukoliko niste sigurni šta odabrati.

Da rezimiramo proces izrade web sajta sadrži sledeće stavke:

  • Web i grafički dizajn: izrada grafičkog rešenja za web sajt i izrada logotipa ili redizajn logotipa.
  • Kodiranje web sajta
  • Postavljanje sadržaja na host

Nadam se da Vam je sada jasno šta obuhvata izrada web sajta. Cena je povoljna kada uzmete u obzir šta sve dobijate kada pravite web prezentaciju kod nas. Kontaktirajte nas kako bi dobili ponudu za izradu web sajta.

Redizaj web sajta

Ukoliko već poseduje sajt možda je vreme za redizajn web sajta. Pogledajte više detalja na stranici Redizajn web sajta »

Izrada web sajta Pazljivo planiranje web sajta Kodiranje