1. Dizajniranje web sajta

Prvi korak pri izradi web sajta je kreiranje dizajnerskog rešenja u PSD formatu (u konsultaciji sa Vama). Kada odobrite grafičko rešenje web sajta prelazimo na sledeći korak.

2. Kodiranje web sajta

U drugom koraku oživljavamo grafičko rešenje koje ste odobrili u prethodnom koraku. Kodiranje je malo duži i kompleksniji proces, treba programirati sve funkcionalnosti koje ste zahtevali, napraviti sve stranice, ispravno povezati linkove i kreirati posebne aplikacije u okviru sajta ukoliko je to jedan od zahteva klijenata (na primer da se klikom prikaže uvećani prikaz slike, ubacivanje mape sa lokacijom firme, prodavnice itd. kao i postavljanje kontakt forme).

3. Ubacivanje sadržaja

Da bi krenuli u realizaciju ovog koraka prethodno je potrebna priprema. Tačnije moramo prikupiti materijal koji treba ubaciti na sajt. To podrazumeva tekst (ukoliko nemate tekst pogledajte šta nudimo pod Pisanje teksta za web sajt), slike (nudimo i uslugu fotografisanje) i ostali sadržaj. Prikupljeni materijal se raspoređuje na određene stranice.

4. Testiranje web sajta

Testiranje web sajta podrazumeva proveru svih funkcionalnosti, teksta i sadržaja. Proveravamo i pregled na ostalim uređajima kao što su pametni telefoni i tableti, ali proveravamo i izgled web sajta na ostalim web pregledačima (kao što je Google Chrome, pored njega i Firefox, Edge, Opera, Safari). Testiranje će obaviti sasvim sigurno i sam klijent kako bi potvrdio da su zahtevi koje nam je uputio pre izrade web sajta ispunjeni i da proveri da li sve funkcije ispravno rade.

5. Puštanje web sajta u rad

Nakon svega puštamo web sajt u rad. Postavljamo fajlove na server i nakon uspešnog postavljanja fajlova vršimo testiranje kako bi se uverili da je transfer urađen kako treba. Proveravamo još jednom sve funkcionalnosti i ispravljamo greške koje smo možda propustili ili koje su se naknadno pojavile.

6. Povremeno održavanje web sajta

Naravno moramo pomenutibitnu stavku a to je da se nakon nekog vremena mora proveriti ispravnost svih servisa, funkcionalnost web sajta kao i njegova bezbednost. Održavanje web sajta je važna stavka u procesu izrade web sajta.

Proces izrade web sajta

Pogledajte neke od naših sajtova ovde »